Vattenmuseum

När man talar om vatten är nog inte museum det första som kommer en till minnes, men visst vet du att det finns ett vattenmuseum mitt i Stockholm?

AkvariefiskMitt på Djurgården nästan vägg i vägg med Djurgårdsfärjans kajplats ligger vattenmuset Aquaria och där har museet legat sedan det öppnade 1991. Där finns utställningar som visar fiskar i regnskogen, fiskar i medelhavet och de har dessutom en hel avdelning som helt och hållet är tillägnad Östersjön och dess djurliv. Men under åren som Aquaria Vattenmuseum funnits har det definitivt inte sett likadant ut, så den som var där som ung kommer inte att känna igen sig. Till exempel så valde man så sent som i fjol att renovera akvariet som håller medelhavsfiskarna vilket gjorde att museet stängde ner under två veckors tid. Dels för att förbereda de större fiskarna för miljöbytet och för att verkligen hinna göra ett ordentligt jobb och nu är akvariet återigen stängt – man förbereder nämligen en helt ny utställning

Ny utställning i februari 2015

På Aquaria har man möjlighet att besöka flera delar av världen under samma tak, man börjar med en vandring i regnskogen och fortsätter sedan förbi medelhavet och hamnar tillslut vid Östersjön igen. Men nu håller museet på att förbereda inför en ny utställning som kommer att öppna i februari – nämligen en förbättrad variant av sin tropiska avdelning.

”– Vårt havsakvarium är från 1991, så det var verkligen dags att byta ut det till ett mer modernt akvarium. Samtidigt passar vi på att göra flera andra förändringar i havsutställningen, säger Fredrik Dahlbeck, vd på Aquaria. Det nya akvariet kommer att innebära en helt ny upplevelse för våra besökare och vi ser fram emot att visa det färdiga resultatet.” läs mer om renoveringen genom att klicka här.